30 Ağustos 2010 Pazartesi

NICOLAMANIA olarak 30 AĞUSTOS' U ZAFER BAYRAMIMIZ OLARAK KUTLAMANIN HAKLI GURURUNU TAŞIYORUZ.

"Sizler, yani yeni nesil Türkiye'nin genç evlatları, yorulsanız dahi beni takip edecekseniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir."

ATATÜRK

29 Ağustos 2010 Pazar

ÇOCUK BÜYÜDÜ


Son şampiyon Bursaspor, Sivasspor deplasmanını fire vermeden geçti. Evsahibi takımdan başlarsak, Sivasspor ekip olma yolunda ilerleyen fakat gücü sınırlı bir takım olduğunu gösterdi bize. Kafasında sadece futbol oynamak olduğu belli olan Ceyhun Eriş, ve Ömer Üründül'ü sempatizanı yapacak derecede kuvvetli, ayakları yere sağlam basan,devrilmeyen "santofor"u Mehmet Yıldız dışında etkili oyuncusu olmayan bir takım için yapılması gereken bu olmalıydı kuşkusuz. Bu bakımdan Mesut Bakkal ' ı tebrik etmek gerekir.

Bursaspor ise Sivas' ta "deplasman oyunu oynayan büyük takım " hüviyetindeydi. Ayağa isabetli pas yapan, tempoyu istediği gibi kontrol eden, ne istediğini bilen bir oyun sergiledi Ertuğrul Sağlam'ın öğrencileri. Birçokları için bu etkisiz futbol olarak görünse bile futbolculardaki özgüven, lakaytlığa vurmayan rahatlık* Bursaspor' un büyük takım olma yolundaki adımlarını gösteriyor bize.

Ayrı bir parantez de Volkan Şen için açmak isterim-ki kesinlikle bu gerekli. Volkan'ın golden sonra elleriyle kalp şekli yaparak sahadaki her kameraya bunu gösterme çabası ilginçti. Kaptan Ömer Erdoğan, bu hareketi tribünlerin tepkisini çektiği için Volkan'ı durdurdu.Maçtan sonra genç oyuncu bunun için özür dilemiş.

Sonuç olarak ; el öpen çocuk aşka geldi, forma çıktı maç kazandı.

* : Sercan Yıldırım bu kategori dışındadır.

27 Ağustos 2010 Cuma

PLASE




Bursaspor belki arzu ettiği gibi Real Madrid'le aynı gruba düşmedi ancak çok daha olumlu bir kura oldu. Baktığımız zaman fikstür olarak da güzel görünüyor. Tek dezavantaj Manchester United ile oynanacak maçların 3. ve 4. maçlar olması zira 5. ya da 6. maçta Bursa'ya gruptan çıkmayı garantilemiş olarak gelecek bir United geçmişte Fenerbahçe ve Beşiktaş karşısında yaptığı gibi yine rotasyon yapmayı düşünebilirdi, olmadı...

Grubun en büyük favorisi kuşkusuz Manchester United. Geçtiğimiz yıla oranla kadrosundan önemli bir kayıp vermeyen kırmızı şeytanlar bu yaz büyük bir transfere imza atmadı. Meksikalı genç yetenek Javier Hernandez ve bir diğer genç forvet Bebe en önemi transferler olarak gözüküyor. Kısacası geçtiğimiz yıla oranla değişen pek fazla şey yok ve yeni sezona da Community Shield'ı kazanmanın verdiği moralle girdiler.

Grubun diğer bir güçlü ekibi Valencia. Valencia şüphesiz geçen yıla oranla oldukça fazla kan kaybı yaşadı. Takımdan birçok oyuncu ayrıldı ancak en önemli kayıpları süperstarlar David Villa ve David Silva. Bu iki oyuncunun yanı sıra defans oyuncuları Marchena ve Alexis de takımdan ayrılan diğer önemli isimler olarak öne çıkıyor. Nikola Zigic'in de Birmingham'ın yolunu tuttuğunu unutmamak lazım. Zigic ve Villa'nın forvetteki eksikliğini Roberto Soldado ve Mallorcalı forvet Aduriz'i alarak kapattı Valencia. Soldado benim Avrupa'da en beğendiğim forvet oyuncularından birisi ve Valencia maçlarında Bursaspor defansının başını ağrıtabilecek isimlerin başında geliyor. Bu iki oyuncunun yanı sıra bildiğimiz gibi Mehmet Topal da yeni sezonda Valencia forması ile mücadele edecek. Tino Costa, Ricardo Costa ve Feghouli de takıma bu transfer döne minde katılan diğer önemli isimler. Özetle Valencia çok tecrübeli bir rakip ve 2. torbadan gelmesi itibariyle de Manu ile birlikte gruptan çıkmak için en büyük aday ancak şahsi kanaatim geçen yıla göre çok fazla güç kaybettikleri. Bursaspor Valencia ile aynı gruba düşmek için daha iyi bir zaman bulamazdı diyebiliriz.

Gelelim Bursaspor'un gruptaki en önemli rakibi Glasgow Rangers'a. İskoç futbolunun son yıllarda yaşadığı düşüş, ligin en önemli 2 takımından biri olan Rangers'ta da son yıllarda gözlemlenmekte. Avrupa futbolundaki saygıdeğer konumunu 2000'li yıllarından başından bu yana vasat bir takım olmaya bırakma yolunda ilerliyor Rangers tıpkı ezeli rakibi Celtic gibi. Bu yıl takımdan ayrılan önemli isimler Novo, Kris Boyd, Beasley ve Kevin Thomson. Özellikle forvetteki önemli isimlerin yerini doldurmak için Stoke City'den James Beattie takıma katıldı ve Kenny Miller ile birlikte takımın en tehlikeli 2 oyuncusu olarak göze batıyorlar. Açıkçası kadro kalitesi olarak Bursaspordan üstün değiller bu nedenle bu iki ekibin aralarında oynayacağı maçlar belirleyici olacak.

Grupla ilgili tahminlere gelince de fikstür dezavantajına rağemn Bursaspor'un bu grupta en kötü üçüncü olacağını düşünüyorum. Tabii tecrübesizliğin getirdiği eksileri de Ertuğrul Sağlam'ın takım üzerinde minimuma indirmesi şart zira Old Trafford, Ibrox ve Mestella üçü de birbirinden zor deplasmanlar. Bursaporun özellikle Rangers deplasmanında oynayacağı maçın kiilit olduğunu ve hızlı hücumcuları sayesinde ordan galip çıkabileceğini düşünüyorum. Geçtiğimiz yıllarda Rangers'ın sahasında iyi kontra atak yapan takımlara karşı ne kadar zorlandığını çok iyi görmüştük. Bu bakımdan ilk 2 maçı çok kritik Bursaspor'un. İlk 2 maçtan çıkarılabilecek 4 puan müthiş olur. Son maçın da içerde Rangers'la olması durumun son maça kalması ihtimaline karşın büyük avantaj. Ben Bursaspor'un iyi bir performansla grupta 3. olacağını düşünüyorum ancak ekstra bir performansla 2. olarak gruptan çıkması da çok imkansız görünmüyor.



FECAAT




Bu akşam o kadar rezalet 2 duruma şahit olduk ki içimde maçlarla ilgili gram yazı yazmak gelmiyor. Beşiktaş turu hakederek geçti, Trabzonspor ise şanssız kaybetti. Bu iki takımı bir kenara bırakıyorum. Galatasarayla Fenerbahçe'nin bu akşam bize yaşattıkları ise tamamen rezalet. İşin Galatasarayla ilgili kısmını Galatasaraylı arkadaşlara bırakıyorum onlar gerekeni fazlasıyla söyleyeceklerdir.

Gelelim bizimle ilgili kısmına. O kadar alıştık ki aslında Fenerbahçe'nin son yıllarda aldığı bu tarz sonuçlara, insan artık üzülmüyor bile. Basın toplantısında Aykut Kocaman 'Bu iş organizasyon işi para her zaman başarıyı getirmiyor' dedi. Durumun bütün özeti bu aslında. Şu an Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu durumun en büyük nedeni sağlıklı bir organizasyona sahip olunmaması. Santrafor almak için Şampiyonlar ligi ön elemesinde Young Boys'a elenmeyi beklememiz gerekti. Dün yine basın toplantısında Aykut hoca savunmaya yönelik takviye lazım dedi. Rezillik... Tamamen rezillik... Koskoca Fenerbahçe kulübü savunmasını Bilica'ya orta sahasını Cristian'a emanet ediyor ve takviyelerin şart olduğuna ancak bir kaç tokat yedikten sonra karar verebiliyorsa bu tamamen rezilliktir. Taraftarın aylardır gördüğü şeyi takımı yönetenlerin görmeye bu kadar geç kalmakta asla ve asla hakkı yoktur.

' Yönetim bu takım senin eserin' diye bir tezahürat vardır ya hani... İşte tam bu durum için bulunmuş sanıyorum. Fenerbahçe taraftarı tırnak yemekten, masallarla uyutulmaktan bıktı. Geçen sene ne demişti Aziz Başkan, 'Bu yıl Fenerbahçe'nin şampiyonlar ligine giremediği son yıl olacak...' Bırak CL yi uefa ya kalamadık be başkan. Olsun bu takım bu hafta Manisaspor'a ilk yarıda 4 atar gene kendimize geliriz nasılsa. Bi de Türkiye kupasını alırsak...


Aşağıdaki video da büyük başkanımız ve saygıdeğer yönetim kurulu için gelsin...



PAOK TRİBÜNÜ- "Hassiktir Fenerbahçe" :D:D:D | Facebook






24 Ağustos 2010 Salı

İnsan insana bunu yapmamalı...

Trabzonspor - Fenerbahçe


Neresinden bakılırsa bakılsın ilginç ve güzel bir maç oldu Trabzonspor - Fenerbahçe maçı. İki takım adına da müthiş bir mücadele vardı ve maç ilk yarıda atılan gollerle 3-2 Trabzonspor'un üstünlüğüyle bitti.

Fenerbahçe için aslında çok şanssız başladı maç. İlk 10 dakikalık bölümde Trabzonspor'un oyun anlamında üstünlüğü vardı ancak kayda değer bir baskı da söz konusu değildi. Derken Mehmet Topuz sahneye çıktı ve yaptığı ters kafa vuruşuyla Trabzon'u 1-0 öne geçirdi. Santradan hemen sonra Santos'un uyuyakaldığı pozisyonda da 2. golü yedik Yattara'dan. O dakika Mert'in yerinde olmak istemezdim ancak maçın geri kalanını çok iyi idare etti Mert. Fenerbahçe tam Lugano'nun golüyle hayata dönmüş gibi görünürken yine hemen santradan sonra bir duran topta savunmanın uyuyakalması olacak iş değildi. O poziyonda 3 Trabzonlu oyuncu bomboştu ve nitekim en müsait olan Glowacki golü atmayı başardı. Stoch girdikten sonra inanılmaz hareket kattı Fenerbahçe'ye ve 2. goldeki asistiyle öncesindeki driplingi harikaydı. Bu sene büyük bir zevkle izleyeceğiz onu. Mehmet Topuz attığı golün aynısını devre sonunda kaçırınca maçın ilk yarısı 3-2 bitti. Maçın ikinci yarısı için konuşulacak pek fazla şey yok zira Şenol Güneş doğru hamleyle Umut'u oyuna alarak üstünlüğü de ele almayı başardı ve Aykut Kocaman bu hamleye karşılık veremeyince maçta Trabzonspor'un üstünlüğüyle tamamlandı.

Kadro seçimi oldukça ilginçti. Aykut Alex'i kenarda oturturken Niang ve Semih'e şans verdi ki bence doğru bir hamleydi ama Stoch neden kenardaydı onu pek anlamlandıramadım. Ayrıca Christian'a bu kadar uzun süre sabretmekte hakikaten peygamber sabrı ister. Bu adam değil Fenerbahçe'de, bu ligde hiçbir takımda oynayacak yeteneğe sahip değil. Yetenek bir kenara mücadele bile etmiyor. Kaleci Mert için söylenecek pek fala şey yok. 3 gol yemesine rağmen iyi bir maç çıkardığını düşünüyorum. Kurtardığı penaltı da gelecek performanslarına olumlu yansıyacaktır. Yıllarca Volkan Babacan'ın oynadığı maçlarda saç baş yolduktan sonra sonunda olumlu sinyaller aldığımız bir kalecimiz var.

Trabzonspor için lig başlamadan bu ligin favorilerinden diyordum ve bunu bir kez daha kanıtladılar. Hakikaten çok sağlam bir takım. Özellikle orta sahaları çok kuvvetli. Liverpool karşısında elenmelerini bekliyorum ancak elenmeleri onların hayrına olacaktır. Zira bakıldığında çok geniş bir kadroya sahip değil Trabzon, örneğin Colman gibi bir oyuncunun yedeği mevcut değil takımda. Bu nedenle sadece lige konsantre olmaları onlar için çok daha faydalı olabilir. En büyük artıları Şenol Güneş gibi oyunu okuyabilen bir hocaya sahip olmaları.

Fenerbahçe açısından çok önemli bir kayıp gözüyle bakmıyorum Trabzonspor maçına. Şu anda açık ara ligin en hazır takımı Trabzonspor. Defansın kendini acil toparlamasına ihtiyacımız var. Yediğimiz goller hakikaten olacak iş değildi. Bunlar haricinde mücadele sevindiriciydi. Geriye düştükten sonra genelde demoralize olan bir takımdı Fenerbahçe ancak oyun yapısıyla birlikte bu da değişiyor gibi. Aykut hocanın önünde hala doğru sistemi bulması için zamanı var ancak perşembe günü oynayacağımız maçın telafisi yok. Bu kadar yorucu bir maçın böylesine önemli bir eleme maçından sadece 3 gün önce oynanması bu anlamda kötü oldu.

Bir not da Niang için düşmek gerekli. Yıllardır sahip olmak istediğimiz santrafor tipi Niang. Oyunu müthiş biliyor, adam eksiltebiliyor ve pas yeteneği de yüksek. Guiza'dan sonra yerine gelen boş kaleye atsın yeter diyorduk ama sanırım Senegalli bize istediğimizden fazlasını verecek.

Perşembe günü zor bir maç oynayacağız. Paok elenmeyecek bir takım değil bizden iyi de değiller. Ancak defans böyle oynamaya devam ederse işimiz çok zor. Yine de gösterilen mücadeleden dolayı ümitliyim ve defansında kendisini toparlayacağını ümit ediyorum.

21 Ağustos 2010 Cumartesi

Hafta Sonu Programı

Stoke City - Tottenham (h) 1 1.45 MS 1-2

Tottenham hafta içi Young Boys deplasmanına çıktı ve oldukça zorlu bir maç oynadı. Bir ara 3-0 geri düştükleri maçı 3-2 gibi nispeten daha avantajlı bir skorla tamamladılar. Ancak bir çok oyuncu maç esnasında çeşitli sakatlıklara maruz kaldı. Jermaine Defloe, Roman Pavluychenko, Giovani Dos Santos, Robbie Keane ve Luka Modric'in durumları şüpheli. Şu an ellerindeki tek sağlam santrafor Peter Crouch. Ayrıca David Bentley, Jamie O'Hara ve Jonathan Woodgate de halen sakatlar ve kesin olarak oynamayacaklar. Tottenham'ın yüksek tempoda oynadığı maçtan sonra fazlasıyla yıpranmış olduğunu düşünüyorum. Stoke City sahasında en azından bir puan alır.

Lyon - Brest (h) 1 1.85 MS 1-0

Lyon takımı ligde ilk iki haftadan sadece 1 puan çıkararak oldukça kötü bir başlangıç yaptı. Artık bir çıkışa geçmelerinin zamanı geldi. Rakipleri Brest 2. ligden geçen yıl yükselmeyi başardı ve ilk 2 hafta itibariyle vasatı aşamadılar. Lyon'un farklı kazanıp seyircisine kendisini affettireceğini düşünüyorum.

Heerenveen - Breda 1 1.45 MS 3-1

Heerenveen takımı ilk hafta sahasında PSV'ye yenildikten sonra geçtiğimiz hafta Twente deplasmanından bir puanla döndü. Rakip Breda ise ilk hafta Az Alkmaar'dan bir puan aldıktan sonra geçen hafta Utrecht maçından mağlup ayrıldı. Nac Breda da şu anda tam bir kriz hakim. Geçtiğimiz hafta sakatlıklardan dolayı yedek kulübesinde 1 i kaleci 4 oyuncu yer alıyordu ki o maçta görülen 2 kırmızı karttan sonra bu hafta daha da zor durumda olacaklar. Heerenveen Hollanda liginin kaliteli takımlarından. İlk galibiyetlerini zor durumda bulunan rakipleri karşısında alırlar.

Beşiktaş - İ.B.B (h) 1 1.65 MS 0-2

Beşiktaş yeni transflerleriyle güzel bir hava yakalamaış durumda. Özellikle Quaresma bekelediğimden çok daha özverili ve iştahla mücadele ediyor. Bu saha içerisindeki takım arkadaşlarına da olumlu yansıyor. Konuk İ.B.B ise oldukça istikrarlı ve oturmuş bir takım ancak sezona pek de iyi başlayabilmiş değiller. Geçen hafta sahalarında Kayseri'ye 0-2 kaybetmeleri henüz hazır olmadıklarının göstergesi. Beşiktaş'ın bu sezon sahasında kolay kolay puan bırakacağını düşünmüyorum. İ.B.B karşısında mutlak favoriler.

Galatasaray - Bursaspor ÜST 1.50

Galatasaray'da işler pek istendiği gibi gitmiyor. Oyuncular Rijkaard'ın istediği takım oyununu sahaya yansıtmakta sıkıntı çekiyorlar. Ayrıca yanlış transfer politikası sonucunda takımın gücünde geçen yıla oranla bir düşüş olduğu aşikar. Defans hattı da oldukça sıkıntılı ve bu sezon oynadıkları resmi maçların hepsinde gol yediler. Kalede Aykut hiç güven vermiyor ve hala aynı basit golleri yemeye devam etmesi kafalarda soru işareti. Bursaspor ilk hafta Konyaspor karşısında pek fazla zorlanmadan galip geldi. Yeni transfer Nunez'in takıma uyum sağladığında çok faydalı olacağı kesin. Sakat olan İnsua'da bu maça yetiştirilmeye çalışılıyor ve son haberler oynayacağı yönünde. Sonuç tahmini açısından çok zor bir maç olduğunu düşünüyorum. Ertuğrul Sağlam kesinlikle takımı kazanmak için sahaya sürecektir. Bu durum da açık bir maç izlememize yardımcı olacaktır. Geçen yılın son haftalarında oynanan maçta olduğu gibi yine büyük bir mucize olmazsa bu maçın da bol pozisyonlu ve gollü geçmesini bekliyorum.




















Sistemlik maçlar


Heerenveen - NAC Breda (h) 1 2.55 MS 3-1
Heracles - Feyenoord 4-6 gol 2.15 MS 1-1
Gençlerbirliği - Gaziantepspor 0/0 İY-MS 4.25 MS 0-0
Galatasaray - Bursaspor 4-6 Gol 2.45
Manisaspor - Ankaragücü İY 0 1.90


Not: Eylül ayına kadar macera aramaya devam ediyoruz :) Oynamayı düşünenler bir daha düşünsün...


HAFTA SONU TV PROGRAMI

21 Ağustos Cumartesi
16.30 Hoffenheim – Werder Bremen (TRT 3)
17.00 Arsenal – Blackpool (SPORMAX)
19.15 Wigan – Chelsea (SPORMAX)
21.00 Antalyaspor – Sivasspor (DG 205)
21.00 Beşiktaş – İstanbul BŞB (LİG TV)
21.00 Samsunspor – Akhisar Belediye (TRT 3)
21.30 Barcelona – Sevilla (NTVSPOR)
22.00 Auxerre – Valenciennes (KANAL A)
22 Ağustos Pazar
15.30 Newcastle – Aston Villa (SPORMAX)
16.30 Mainz – Stuttgart (TRT 3)
18.00 Fulham – Man. United (SPORMAX)
18.30 Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen (TRT 3)
20.00 Gençlerbirliği – Gaziantepspor (DG 205)
21:00 Karşıyaka-Gaziantep BŞB. TRT-1
21.00 Galatasaray – Bursaspor (LİG TV)
22.00 Manisaspor – Ankaragücü (DG 205)
22.00 PSG – Bordeaux (KANAL A)
23 Ağustos Pazartesi
21.00 Kasımpaşa – Bucaspor ( DG 205)
21.00 Trabzonspor – Fenerbahçe (LİG TV)
22.00 Manchester City – Liverpool (SPORMAX)

http://acetobalsamico.blogspot.com/ dan alıntıdır.

20 Ağustos 2010 Cuma

Hocam Ayıp Oluyo Ama!


Hollanda 2. liginde maçların bol gollü geçmesine alışkınız ama bu hakkaten ayıp...

Neden...(3)

lionel messi yar yar | izlesene.com




Şampiyonlar ligine jenerik olur...


Not: Video ya ulaşmamızı sağlayan Eyüp Demir'e teşekkürler

Paok 1 - 0 Fenerbahçe

Tembelliğimden ve izlediğim isteksiz futboldan sonra bu maçla ilgili tek bir satır bile yazmayı bile düşünmüyordum. Benim gibi sağlam Fenerbahçeli bir arkadaşım sağolsun Paok maçı sonrası durumu özetleyen bir yazı yazmış, beni de bu zahmetten kurtarmış oldu.

Başrolde ne Avrupa ne de büyük takım tecrübesi olmayan ,ne de yıldız futbolculara sözünü geçiremeyen bir teknik direktör, saha içerisinde teknik direktörleri ne kadar tecrübesiz de olsa ona uymaları gerektiğinin farkına varamayacak kadar amatörce davranan yıldızlar, gelen yan topları olduğundan daha da tehlikeli pozisyon yaratılabilecek bölgelere uzaklaştıran savunma hattı, oyunu yavaşlatmaktan hatta ve hatta durdurmaktan bıkmak bilmeyen, ayağına gelen topların %90'ını geri pas yapan bi Christian, artık yaşlandığından mı veya Aykut Kocaman'la anlaşamadığından mı bilinmez, maçın havasından ve sorumluluktan kilometrelerce uzak bi kaptan Alex, kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda topu sağa sola çekmeyi denemek yerine gözlerini kapatıp topun kalecinin içinden geçmesini uman Mehmet Topuz, Antalyaspor maçında 2 gol 1 asistle oynadı diye bir maçta havalara giren Semih, bu takımın formasını kaldıracak profesyonelliğe sahip olmayan, sahipse bile bunu bizden saklayan bi Caner...

Gün geçtikçe daha çok sevinmeye başlıyorum Şampiyonlar Ligi'nde oynamayacak olmamıza... Bunlar bi yana, bütün kötü manzaraya rağmen ışıl ışıl parlayan Niang'a top oynatmamak adına and içmiş bi PAOK savunması... Haa, top kaleye giderken PAOK'lu futbolcunun düpedüz elini açıp topu kesmesine "çarpma" kanaati getiren ve bütün maç boyunca pozisyonlara ağzındaki düdük yerine "ateşli" PAOK taraftarlarının ıslıklarıyla karar veren hakem müsvettesini saymıyorum bile...

Bravo Fenerbahçe yönetimi, bravo Aziz Başkan... Lig şampiyonluğunu Avrupa'da başarı kazanmaktan daha büyük bi olay olarak gören, ama bi yandan da Avrupa'da başarı isteyip de ön eleme maçları zamanı gelene kadar transferi bitiremeyenlere bravo... Eeee ne demişler : " Alma Zico'nun ahını, çıkar aheste aheste ! "

Cengizhan Cengiz

19 Ağustos 2010 Perşembe

Sonunda...


Deivid de Souza bugünden itibaren Fenerbahçe ile yollarını ayırmış durumda. Geçirdiği sakatlık sonrası bir türlü kendine gelememişti Deivid ve ayrılması da geç verilmiş bir karar oldu bana göre. Ancak kendisi Fenerbahçe taraftarının asla unutmayacağı isimlerden bir tanesi. Hiçbir zaman çok gol atmadı Deivid belki ama hep büyük maçlarda çok önemli goller attı. Büyük maçların büyük golcüsüydü bir anlamda. İzmir'de Trabzon maçında attığı golle şampiyonluğu getirdiğinde tribünde yaşadığım sevinci unutmam imkansız. Keza Chelsea, İnter, Sevilla maçları da öyle. Yolun açık olsun Deivid...

18 Ağustos 2010 Çarşamba

İddaa Programı-2

Braga - Sevilla İY 0 1.80 İY 0-0

Portekiz temsilcisi Braga geçen yıl ligde oldukça başarılı bir performans sergileyip şampiyonlar ligi ön elemesine girmeye hak kazandı ve ilk turda Celtic'i 3-0 ve 2-1 le elemeyi başardılar. Sevilla da lig öncesi oynadığı Barcelona maçından 3-1 lik galibiyetle ayrılarak formda olduğunu gösterdi. Sevilla rakibine oranla daha güçlü ve bu tarz maçlarda çok daha fazla tecrübeye sahip. İlk maçı deplasmanda oynamanın verdiği avantajla rakibin hamle yapmasını bekleyip hızlı oyuncularla kontra atak arayacaklardır. Braga'nın da ilk yarıdan çok fazla risk alacağını düşünmüyorum. İlk yarı beraberlik denenebilir.

Werder Bremen - Sampdoria 02 1.72 MS 3-1

İddaa'nın ev sahibini bu maç için fazla favori gördüğünü düşünüyorum. Sonuç olarak Sampdoria'da en az Werder Bremen kadar kaliteli bir takım, ayrıca Bremen Mesut Özil'i Real Madrid'e satarak en önemli kozlarından birini yitirdi. İtalyanlar bu tarz maçlarda oyunu nasıl tutmaları gerektiği konusunda uzmandırlar. Sampdoria'nın sahadan en az beraberlikle ayrılacak gücü var.

Muhtemel kadrolar

Bremen: Wiese - Fritz, Mertesacker, Prödl, Pasanen - Frings, Bargfrede - Hunt, Marin - Pizarro, Hugo Almeida

Sampdoria: Curci,Stankevicius, Gastaldello, Lucchini, Ziegler,Semioli, Palombo, Poli, Guberti,Pazzini, A. Cassano

Rapid Wien - Aston Villa 2 2.00 MS 1-1

Bu maç hakkında uzun uzun yorum yapmanın pek fazla gereği yok. Aston Villa güç olarak rakibinin kat kat üstünde ve güzel oranı itibariyle denenmeye değer.

Palermo - Maribor İY 1 1.55 İY 2-0

Aynı durum bu maç için de geçerli. İtalyanların ilk 45 dakikada öne geçip rahat bir galibiyet alması oldukça muhtemel.

Sturm Graz - Juventus 2 1.55 MS 1-2

Rapid Wien gibi bir diğer Avusturya temsilcisi olan Graz da kadro bakımından rakibinin oldukça gerisinde. Juve galibiyetine çok fazla güvenmesem de oran arttırmak için kuponlarda yer alabileceğini düşünüyorum.

16 Ağustos 2010 Pazartesi

Neden...(2)




Liverpool 45. dakikada Joe Cole'un atıldığı maçta 2. yarının hemen başında N'Gog ile öne geçer ve maçı sonuna kadar oldukça güzel idare eder, 90. dakikada sahneye Reina çıkana kadar...

Gerçek Ronaldo


Bugünlerde heryerde Ronaldo'nun fazla kiloları konuşuluyor ama bana göre ;

120 kilo da olsan gerçek Ronaldo sensin...

(ama bu kadar yemenin de gereği yok be hacı )

Fenerbahçe 4-0 Antalyaspor : Gece ve Gündüz


Fenerbahçe ilk yarısını sürklase ettiği maçta yine ilk yarıda Semih(2), Alex ve Gökhan Gönül'den gelen gollerle Antalyaspor'u hiç beklenmediği kadar rahat bir şekilde 4-0 mağlup etti. Çok istekli, sahanın yer yerinde pres yapan mücadele eden bir Fenerbahçe vardı sahada.

Çok değil 11 gün önce yine bu sahada Young Boys karşısında oynanan kötü futbol ve alınan mağlubiyetten sonra takımın içinde değişen belli ki pek çok şey olmuş. Tabii ki bunda geçen yıla göre çok daha alternatifli bir kadroya sahip olunmasının payı büyük. Aykut Kocaman gerektiği zaman Alex'i bile takımdan kesebileceğini göstererek oyunculara gerekli mesajı verdi ve görünen o ki onlarda bu mesajı algılamakta pek sıkıntı çekmemişler. Niang ve Dia'nın bu akşam tribünde olduğunu düşünürsek bu sene forma rekabetinin gerçekten sıkı olacağını öngörmek zor değil. Kazım, Deivid, Guiza ve son olarak gece alemlerinde ortaya çıkan Gökhan Ünal'ın ise bu takıma nasıl gireceklerini kara kara düşündüklerini sanıyorum.

Gökhan Gönül, Alex ve Semih bu geceki maçın öne çıkan isimleri oldular. Özellikle Semih attığı 2 golle bu formayı Gökhan'dan daha çok hakettiğini göstermiş oldu. Alex oyundan çıktıktan sonra Emre ile yaptığı kaptanlık tartışması ise Semih'e gerçekten yakışmadı. Gökhan Gönül ise milli takımdan oldukça hazır dönmüş ve gerçekten bu ligin açık ara en iyi sağ beki olduğunu bir kez daha gösterdi. Beklentimizin yüksek olduğu yeni transfer Stoch ise pek fazla sorumluluk almadığı maçta çalışkanlığı ile durumu idare etti. Skor farklı olunca bu performansı pek fazla göze batmasa da kendisinden beklediklerimiz çok daha fazla.

Sonuç olarak Fenerbahçe'nin bu geceki oyunuyla taraftarına gelecek için büyük umut verdiğini ancak on günlük arada sergilediği gece ile gündüz kadar farklı iki performansın kafalarda soru işareti bıraktığını söyleyebiliriz. Bu farkın en önemli nedenlerinden biri Aykut Kocaman'ın da maçtan sonra söylediği gibi aradaki ciddiyet farkı. Takımın geçmiş yıllardan gelen maç seçme huyunun nelere mal olduğunu çoğu kez görmüş olduğumuz için en büyük dileğimiz Aykut hocanın bu duruma bir nokta koyması.

15 Ağustos 2010 Pazar

Saldır FENERBAHÇE!!!


Fenerbahçemiz sezonu bu akşam Antalyaspor karşısında seyircisinden yoksun olarak çıkacağı maçla açıyor. Yeni sezon takımımıza hayırlı olsun. Her ne kadar bu sezon beklentilerimiz yüksek olmasa da; Saldır FENERBAHÇE!!!

Neden...

Yukarıdaki resim Ntvspor.net in Gaziantepspor'un yeni transferi için yaptığı haberde kullanılmış. Resimde dikkati çeken en sağda bulunan boynuna steteskop asılı olan abi. Onun orda ne işi var onu çözemedim...

Niang Fenerbahçe'de...


Marsilya'nın 31 yaşındaki Senegalli santraforu Mamadou Niang bugünden itibaren artık Fenerbahçe formasını giyecek. Geçtiğimiz sezon 18 gol atarak Fransa liginde gol kralı olan Niang takımının şampiyonluğuna önemli katkıda bulunmuştu. Yaş itibariyle bu tarz transferler benim için pek olumlu olmasa da oyuncunun Afrikalı olması benim gözümde bu eksiyi ortadan kaldırıyor. (bkz. topçu dediğin zenci olur :D )


Mamadou Niang Kariyer İstatistikleri

Sezon Şampiyona Takım Maç Gol
2000-2001 D1 Troyes 10 2
2001-2002 D1 Troyes 17 3
2002-2003 D1 Troyes 20 3
2002-2003 Ligue 2 Metz (kira) 12 5
2003-2004 Ligue 1 Strasbourg 23 9
2004-2005 Ligue 1 Strasbourg 33 12
2005-2006 Ligue 1 Marsilya 28 10
2006-2007 Ligue 1 Marsilya 37 12
2007-2008 Ligue 1 Marsilya 29 18
2008-2009 Ligue 1 Marsilya 27 13
2009-2010 Ligue 1 Marsilya 32 18


Kariyerine baktığımızda oldukça istikrarlı olduğunu görüyoruz. Son altı sezonda attığı gol sayısının sürekli çift hanelere ulaşmış olması önemli bir nokta. Ayrıca kendisi Fenerbahçe kadrosundaki 5. gol kralı olacak (Alex, Semih, Guiza, Gökhan). Bu transferle ilgili en büyük sıkıntım da zaten bu. Gol kralı olup da bize gelen adamdan hayır görmedim bugüne kadar. Umarım yanılan ben olurum ve Fenerbahçem için hayırlı bir transfer olur.

14 Ağustos 2010 Cumartesi

İddaa Programı - 1

Nihayet bu haftasonu Süper Lig ve İngiltere Premier Ligi de başlıyor... Bu da artık Brezilya, Finlandiya, İsveç vs. gibi asla bahis oynanmaması gereken liglerden kurtuluş anlamına geliyor. Bir iki hafta içinde İspanya ve İtalya liglerinin de başlamasıyla çok daha kalabalık ve güzel programlara sahip olacağız ancak bu da şu anlık hiç yoktan iyidir. Her hafta bahis oynamayı düşündüğüm maçları elimden geldiğince buradan paylaşacağım. Nasıl bir şey olacak ben de merak ediyorum aslında. Hele de liglerin yeni başlamış olduğu şu birkaç haftalık zaman zarfında süprizlerin çok yoğun olabileceğini göz önünde bulundurursak kendimi her türlü sorumluluktan muaf tuttuğumu belirtmek isterim :)


Eskişehirspor - Gençlerbirliği 1 1.75 MS 0-0

Bu haftaki programda gözüme çarpan ilk maç. Eskişehir transferde kadrosuna önemli takviyeler yaparak iyi bir ekip oluşturdu. Bu sezon yukarıları zorlayacaklarını düşünüyorum. En önemli kozları da iç sahadaki müthiş seyirci desteği. İlk hafta sahalarında oynayacak olmaları onlar için büyük avantaj çünkü karşılarında bence henüz hazır olmayan bir takım var. Gençlerbirliği'nin planları Mustafa Pektemek'in sakatlanmasıyla alt üst oldu ve kısa sürede yeni bir takviye yapmadılar. Kadro olarak daha iyi görünen Eskişehir kazanmaya yakın.

Ankaragücü - Trabzonspor 2 1.80 MS 0-2

Ankaragücü takımı Zewlakow ve Sestak gibi tanınmış oyuncuları kadrosuna kattı. Bu yıl başarılı olmak istiyorlar ancak ben Ümit Özat la bir yere varabileceklerini düşünmüyorum. Trabzonspor ise şu ana kadar izlediğim takımlar arasında en hazırı. Bursaspor maçındaki oyunu sezon geneline yansıtabilirlerse şampiyonluk için ciddi bir aday olabilirler. Seyircisiz oynanacak maçta Trabzonspor'u galibiyete yakın görüyorum, en azından bu orandan oynamaya değer.

Fenerbahçe - Antalyaspor Alt 1.85 İY 4-0 :)

Fenerbahçe şu ana kadar oynadığı maçlarda hiç hazır bir görüntü vermedi. Özellikle Young Boys maçları tam bir hayal kırıklığıydı. Bu oyunla ilk hafta rakipleri Antalyaspor olduğu için çok şanslılar zira eli yüzü düzgün pas yapmayı becerebilen bir takımın Fenerbahçe'yi bu haldeyken yenememesi için hiçbir neden göremiyorum. Antalyaspor şu an tam Fenerbahçe'nin isteyeceği bir rakip çünkü Necati hariç takım olarak genellikle 5 metre yanındakine pas vermekte zorlanan kazmalardan kurulular. Fenerbahçe'nin kolay kolay gol pozisyonuna giremediğini son maçlarda gördük. Bu maçta da bu duruma çare bulamayabilirler. Zor da olsa kazanacağımızı düşünsem de güzel oranı için alt denenir.

Lille - PSG Üst 1.80 MS 0-0

Lille ilk hafta Rennes deplasmanında beraberlik ile başladı. Paris Saint Germain ise sahasında St. Ettien i 3-1 le geçti. Konuk ekip kadrosuna Monaco'dan Nene gibi önemli bir takviye yaparak hücum hattını oldukça kuvvetlendirdi. Bu sezon gole daha kolay gidebilen bir PSG izlememiz olası. Lille sahasında bu ligin en güçlü takımlarından birisi. 2001 den beri bu sahada PSG'ye kaybetmemişler. Maçın açık ve gollü geçmesini bekliyorum.

Bursaspor - Konyaspor Alt 1.80 MS 1-0

Bursaspor Süper Kupa finalinde Trabzonspor karşısında beklemediği şekilde ağır bir mağlubiyet aldı. Bu mağlubiyetin oyunculara bir ders olduğunu düşünüyorum zira maç içindeki ruh halleri geçen sezon alışık olduğumuzdan çok farklıydı. Henüz yeni transferlerden faydalanamadılar ama en azından Stepanov'un bu maçta forma giymesi bekleniyor. Konyaspor takımın başına Ziya Doğan'ı getirdikten sonra tam 23 yeni futbolcuyu kadrosuna kattı. Bu sezon düşmemek için oynayacaklardır. Ziya Doğan bu tarz maçlarda nasıl oynanması gerektiğini iyi bilen teknik adam. Muthemelen takımı yarı sahada bekletip sert savunma ve faullerle rakibin moralini bozmaya çalışacaktır. Bursaspor bu tarz maçlarda çoğu kez zorlandı. Bu kez de rakibi kolay açabileceklerini düşünmüyorum.


sistemlik maçlar

İ.B.B - Kayseri 0 3.00 MS 0-2

Liverpool - Arsenal 0 3.00 MS 1-1

Caen - Lyon İY 2 2.50 İY 2-2


İlk haftalarda sürpriz kollayıp yüksek oranlara yönelmekte fayda var. Maçlar bittikten sonra güncellemeleri yapar duruma bakarız. Bol şanslar...


10 Ağustos 2010 Salı

NICOLAMANIA


Uzun süredir bastırmakta olduğum yazma isteğimi an itibariyle daha fazla erteleyemeceğimi anlamış bulunup bahis,futbol,fenerbahçe vs. hakkında saçma sapan, gerekli gereksiz bütün düşüncelerimi bu sayfa aracılığıyla dünyayla paylaşmaya karar verdim. Blog ismini yukarıdaki abimize olan hayranlığımdan almaktadır. Vatana millete hayırlı olsun...