27 Ağustos 2010 Cuma

PLASE




Bursaspor belki arzu ettiği gibi Real Madrid'le aynı gruba düşmedi ancak çok daha olumlu bir kura oldu. Baktığımız zaman fikstür olarak da güzel görünüyor. Tek dezavantaj Manchester United ile oynanacak maçların 3. ve 4. maçlar olması zira 5. ya da 6. maçta Bursa'ya gruptan çıkmayı garantilemiş olarak gelecek bir United geçmişte Fenerbahçe ve Beşiktaş karşısında yaptığı gibi yine rotasyon yapmayı düşünebilirdi, olmadı...

Grubun en büyük favorisi kuşkusuz Manchester United. Geçtiğimiz yıla oranla kadrosundan önemli bir kayıp vermeyen kırmızı şeytanlar bu yaz büyük bir transfere imza atmadı. Meksikalı genç yetenek Javier Hernandez ve bir diğer genç forvet Bebe en önemi transferler olarak gözüküyor. Kısacası geçtiğimiz yıla oranla değişen pek fazla şey yok ve yeni sezona da Community Shield'ı kazanmanın verdiği moralle girdiler.

Grubun diğer bir güçlü ekibi Valencia. Valencia şüphesiz geçen yıla oranla oldukça fazla kan kaybı yaşadı. Takımdan birçok oyuncu ayrıldı ancak en önemli kayıpları süperstarlar David Villa ve David Silva. Bu iki oyuncunun yanı sıra defans oyuncuları Marchena ve Alexis de takımdan ayrılan diğer önemli isimler olarak öne çıkıyor. Nikola Zigic'in de Birmingham'ın yolunu tuttuğunu unutmamak lazım. Zigic ve Villa'nın forvetteki eksikliğini Roberto Soldado ve Mallorcalı forvet Aduriz'i alarak kapattı Valencia. Soldado benim Avrupa'da en beğendiğim forvet oyuncularından birisi ve Valencia maçlarında Bursaspor defansının başını ağrıtabilecek isimlerin başında geliyor. Bu iki oyuncunun yanı sıra bildiğimiz gibi Mehmet Topal da yeni sezonda Valencia forması ile mücadele edecek. Tino Costa, Ricardo Costa ve Feghouli de takıma bu transfer döne minde katılan diğer önemli isimler. Özetle Valencia çok tecrübeli bir rakip ve 2. torbadan gelmesi itibariyle de Manu ile birlikte gruptan çıkmak için en büyük aday ancak şahsi kanaatim geçen yıla göre çok fazla güç kaybettikleri. Bursaspor Valencia ile aynı gruba düşmek için daha iyi bir zaman bulamazdı diyebiliriz.

Gelelim Bursaspor'un gruptaki en önemli rakibi Glasgow Rangers'a. İskoç futbolunun son yıllarda yaşadığı düşüş, ligin en önemli 2 takımından biri olan Rangers'ta da son yıllarda gözlemlenmekte. Avrupa futbolundaki saygıdeğer konumunu 2000'li yıllarından başından bu yana vasat bir takım olmaya bırakma yolunda ilerliyor Rangers tıpkı ezeli rakibi Celtic gibi. Bu yıl takımdan ayrılan önemli isimler Novo, Kris Boyd, Beasley ve Kevin Thomson. Özellikle forvetteki önemli isimlerin yerini doldurmak için Stoke City'den James Beattie takıma katıldı ve Kenny Miller ile birlikte takımın en tehlikeli 2 oyuncusu olarak göze batıyorlar. Açıkçası kadro kalitesi olarak Bursaspordan üstün değiller bu nedenle bu iki ekibin aralarında oynayacağı maçlar belirleyici olacak.

Grupla ilgili tahminlere gelince de fikstür dezavantajına rağemn Bursaspor'un bu grupta en kötü üçüncü olacağını düşünüyorum. Tabii tecrübesizliğin getirdiği eksileri de Ertuğrul Sağlam'ın takım üzerinde minimuma indirmesi şart zira Old Trafford, Ibrox ve Mestella üçü de birbirinden zor deplasmanlar. Bursaporun özellikle Rangers deplasmanında oynayacağı maçın kiilit olduğunu ve hızlı hücumcuları sayesinde ordan galip çıkabileceğini düşünüyorum. Geçtiğimiz yıllarda Rangers'ın sahasında iyi kontra atak yapan takımlara karşı ne kadar zorlandığını çok iyi görmüştük. Bu bakımdan ilk 2 maçı çok kritik Bursaspor'un. İlk 2 maçtan çıkarılabilecek 4 puan müthiş olur. Son maçın da içerde Rangers'la olması durumun son maça kalması ihtimaline karşın büyük avantaj. Ben Bursaspor'un iyi bir performansla grupta 3. olacağını düşünüyorum ancak ekstra bir performansla 2. olarak gruptan çıkması da çok imkansız görünmüyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder