16 Ağustos 2010 Pazartesi

Fenerbahçe 4-0 Antalyaspor : Gece ve Gündüz


Fenerbahçe ilk yarısını sürklase ettiği maçta yine ilk yarıda Semih(2), Alex ve Gökhan Gönül'den gelen gollerle Antalyaspor'u hiç beklenmediği kadar rahat bir şekilde 4-0 mağlup etti. Çok istekli, sahanın yer yerinde pres yapan mücadele eden bir Fenerbahçe vardı sahada.

Çok değil 11 gün önce yine bu sahada Young Boys karşısında oynanan kötü futbol ve alınan mağlubiyetten sonra takımın içinde değişen belli ki pek çok şey olmuş. Tabii ki bunda geçen yıla göre çok daha alternatifli bir kadroya sahip olunmasının payı büyük. Aykut Kocaman gerektiği zaman Alex'i bile takımdan kesebileceğini göstererek oyunculara gerekli mesajı verdi ve görünen o ki onlarda bu mesajı algılamakta pek sıkıntı çekmemişler. Niang ve Dia'nın bu akşam tribünde olduğunu düşünürsek bu sene forma rekabetinin gerçekten sıkı olacağını öngörmek zor değil. Kazım, Deivid, Guiza ve son olarak gece alemlerinde ortaya çıkan Gökhan Ünal'ın ise bu takıma nasıl gireceklerini kara kara düşündüklerini sanıyorum.

Gökhan Gönül, Alex ve Semih bu geceki maçın öne çıkan isimleri oldular. Özellikle Semih attığı 2 golle bu formayı Gökhan'dan daha çok hakettiğini göstermiş oldu. Alex oyundan çıktıktan sonra Emre ile yaptığı kaptanlık tartışması ise Semih'e gerçekten yakışmadı. Gökhan Gönül ise milli takımdan oldukça hazır dönmüş ve gerçekten bu ligin açık ara en iyi sağ beki olduğunu bir kez daha gösterdi. Beklentimizin yüksek olduğu yeni transfer Stoch ise pek fazla sorumluluk almadığı maçta çalışkanlığı ile durumu idare etti. Skor farklı olunca bu performansı pek fazla göze batmasa da kendisinden beklediklerimiz çok daha fazla.

Sonuç olarak Fenerbahçe'nin bu geceki oyunuyla taraftarına gelecek için büyük umut verdiğini ancak on günlük arada sergilediği gece ile gündüz kadar farklı iki performansın kafalarda soru işareti bıraktığını söyleyebiliriz. Bu farkın en önemli nedenlerinden biri Aykut Kocaman'ın da maçtan sonra söylediği gibi aradaki ciddiyet farkı. Takımın geçmiş yıllardan gelen maç seçme huyunun nelere mal olduğunu çoğu kez görmüş olduğumuz için en büyük dileğimiz Aykut hocanın bu duruma bir nokta koyması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder