13 Eylül 2010 Pazartesi

Teşekkürler...



Müthiş bir şampiyona oynadı 12 dev adam. Sadece Yunanistan ve Sırbistan maçları bile bu şampiyonayı unutulmaz kılmaya yeter benim için. Finale kadar her şey mükemmel gidiyordu, ta ki karşımıza Kevin Durant denen arkadaş çıkana kadar. Yarı finalde bir maestro edasıyla takımımızı sallayan ancak yıkamayan Milos Teodosic de mükemmele yakın bir performans sergilemişti belki ama Durant hakikaten başkaydı. Durmadı, durdurulamadı...

Herşeye rağmen inanılmaz bir adrenalin yaşattılar bize. Ama final maçında salondaki seyirci performansı rezaletti. Taraftar denemez zira maç boyunca takımı uyandırmak adına maalesef hiç bir hamle yapamadı tribünler. Madalya töreninde Tayyip Erdoğan salona indiği zaman çıkardıkları gürültüyü ABD hücumlarında çıkartsalardı belki işler farklı olabilirdi.

Sağlığını ortaya koyma pahasına oyuncularının yanında olmayı seçen Tanjevic'e ve tüm oyunculara helal olsun. Kimilerine göre şanslı kuralar vardı bu turnuvada, kimileri Tanjevic'lin takıma hiçbirşey katmadığını zırvaladı; ama Tanjevic ve takımı Sırbistan, Arjantin, İspanya gibi takımların yapamadığını yapmayı başardı ve gümüş madalyayı alarak 'İrlandalılar'a gerekli yanıtı fazlasıyla verdiler.

Zaman zaman müthiş bireysel performanslara sahne oldu şampiyona. Ersan, Yunanistan karşısındaki performansını sürdürebilse en değerli oyuncular arasına adını yazdırabilirdi belki ama Sırbistan ve ABD karşısında kayıpları oynadı. Turnuvanın en iyi 5'i seçilmişti madalya töreninden önce belki ama bana göre bu turnuvada 'en iyi' sıfatına layık görülebilecek 3 oyuncu vardı: Teodosiç, Scola ve Durant.

Önümüzdeki sene Avrupa şampiyonası var. Ev sahibi Litvanya ve Sırbistan şimdiden o turnuvanın en önemli favorileri arasında olduklarını gösterdiler. Umuyorum bu turnuva Türkiye'de basketbol adına birşeyler değiştirmeyi başarmıştır.

Son olarak Türkiye-ABD maçı bizim gibi gece maçı izlemek için saat kurup sonra 3. periyotun ortasında uyuyakalan bir nesil için intikam maçıydı bir anlamda. Olmadı. Durant'i izlemek için saatleri kurmaya devam o zaman...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder