3 Eylül 2010 Cuma

Keser döner, sap döner...


Hakem desteğini arkasına alan Yunan takımına Ersan İlyasova önderliğinde grup liderliği maçında güzel bir ayar vermiştik hatırlayacağınız gibi. Ancak Yunan takımı dün yaptıklarıyla sadece bizden yediği ayarla kalmadı, kendilerini dünyaya rezil ettiler. Çapraz eşleşmede İspanya karşısına çıkmamak için Rusya karşısında komik bir basketbolla yenildiler ancak Fransa da aynı tiyatroyu Yeni Zelanda karşısında uygulamaya koyunca evdeki hesap çarşıya uymadı. Şimdi yine İspanya'nın kucağına gidecek Yunanlılar.

Yukarıdaki fotoğraf Yunanistan- Rusya maçından. Maçın bitmesiyle milli takım antrenörümüz Bogdan Tanjevic Yunan benchine giderek taktik tahtasını tekmeleyen Bourousis'e tiyatro yapmamasını söylemiş. Bunun üzerine de Bourousis, Tanjevic'in üzerine yürümüş ve kısa süreli bir gerginlik yaşanmış. Yunan takımının yediği ayar bununla da sınırlı değil. Rusya koçu David Blatt, maçtan sonra Yunanistan'ın sahaya kaybetmek için çıktığını ve komik duruma düştüklerini söyledi basın toplantısında.

Tanjevic, bir Fenerbahçeli olarak açıkçası pek sevdiğim bir insan değil. Ancak Bourousis gibi bir insan azmanıyla karşılaşmak pahasına gözünü karartması ona karşı büyük bir sempati uyandırdı bende. Helal olsun. Takım turnuva sonuna kadar bu performansı sergilemeye devam ederse Türk halkı olarak Tanjevic hakkındaki düşüncelerimizde büyük bir değişiklik olacağını düşünüyorum.

Yazının başlığı da başta Bourousis olmak üzere ayar yemeye doymayan Yunan milli takımına gelsin. İspanya'nın kendilerine vereceği son ayarı dört gözle bekliyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder