8 Eylül 2010 Çarşamba

2012 Elemeleri 2. Maçlar

Türk futbolunun efsanevi hastalığının nüksettiği bir geceyi hasarsız atlamayı başardığımız için çok şanslıyız. Şaka gibi 2 yan top golü yedik. Olacak iş değildi gerçekten. Kendisinden büyük beklentilerimiz olan Onur bu maçtaki performansla klasik tabirle sınıfta kaldı. Kafasının maçta olmadığı çok barizdi özellikle de 2. golden sonra Onur'a giden her topta yüreğim ağzıma geldi. Bir an önce toparlanması lazım.

Rıdvan Dilmen'i eleştirenler fazla olsa da kendisine katıldığım bir konu milli takımımızın kontrol oyununu hala oynamayı başaramadığı. Sürekli ofansif oynayıp golü isteyen konumunda olduğumuzda çok daha derli toplu bir takım olduğumuz bir gerçek bana göre. Tabii Almanya deplasmanında ortaya ne kadar ofansif bir oyun koyabiliriz ya da koymalıyız o da Hiddink'in cevabını bulması gereken bir soru.

Tuncay yine oyun anlamında hiçbirşey ortaya koyamadığı maçta mücadelesiyle birşeyler yaratmayı başardı. Kompany'nin atıldığı pozisyondaki inatçılığı gerçekten alkışa değerdi.

Sabri belki iyi bir yedek ancak sağlam bir Gökhan Gönül varken asla birinci tercih olamaz, olmamalıdır. Gökhan oyuna girdikten sonra sağ kanada inanılmaz bir güç kattı. Yaptığı asist de bunun bir kanıtıydı. İlk yarıda tamamen Arda'nın üzerine kalan hücum organizasyonları onun oyuna girmesiyle müthiş bir zenginlik kazandı.

İsmail Köybaşı oynadıkça milli takıma daha faydalı bir oyuncu olacak ancak birinin İsmail'e fazla özgüvenin zararlı olduğunu anlatması gerek diye düşünüyorum çünkü olmadık pozisyonlarda gereksiz çalımlar deniyor, tek başına birşeyler yapmaya çalışıyor. Yinede maç oynadıkça çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Sonuç olarak bizim için çok önemli bir maçtı ve 2. yolunda en önemli rakibimiz olan Belçika'nın ilk 2 maç itibariyle 0 puanda kalmış olması ve bizim aynı periyodu kayıpsız geçmemiz büyük bir artı.

Gecenin diğer maçları ilginç mücadelelere sahne oldu. Slovakya Stoch'un Akınfeev'in hatasından yararlanarak attığı süper golle deplasmandan 3 puanla dönmeyi başardı. Stoch maç genelinde oldukça başarılıydı ve attığı golde klasik Stoch gölü.

Fransa, sahasında Belarus karşısında aldığı şok mağlubiyetten sonra kendine gelmeyi başardı ve Bosna deplasmanından 2-0 galip çıkmayı başardılar. Goller son dakikalarda geldi, özellikle Benzema'nın attığı gol tam bir usta işi.

Grubumuzun favorisi Almanya da sahasında Azerbaycan'a acımadı ve 6-1 kazanarak liderlik koltuğuna oturdular.

Son olarak şu anda devam etmekte olan Arjantin - İspanya maçında ilk yarıyı Arjantinin 3-0 önde kapatması gecenin beklenmeyen olaylarından biriydi. Tevez 3. golü attığında dakikalar 34'ü gösteriyordu. Kuşkusuz İspanyol milli takımından uzun zamandır görmediğimiz kadar kötü bir performans...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder