27 Eylül 2010 Pazartesi

Kasımpaşa 2-6 Fenerbahçe


* Maç öncesi Fenerbahçe'nin dağınık Kasımpaşa defansı karşısında bol pozisyon bulup farklı kazanacağını düşünüyordum ve öyle de oldu, nitekim Bilica ve Andre Santos'un kendini bilmez laubali oyunları ve takıma hiçbirşey verememeleri yüzünden ilk yarı sıkıntılı geçti. Orta sahaların da aşırı dirençsiz olması, halı saha tadında bir maç izlememize ve 25 dakikada gelen tam 5 gole neden oldu.

* Böyle oynamaya devam ettikleri müddetçe bu iki oyuncunun- Santos ve Bilica- bu takımda kesinlikle yeri olmamalı. Ayrıca Volkan Demirel'in de şu aşırı özgüven olayı sıkıntı vermeye başladı artık. Ceza sahası içinde en yakın defans oyuncun 15 metre uzaktayken çalım atmakta nedir arkadaş??

* İssiar Dia bana göre maçın yıldızıydı. Mükemmele yakın oynadı oyundan alanana kadar. Özellikle ilk yarı sağ tarafa geçtikten sonra o bölgeyi koridora çevirdi. Gününde olduğu zaman onu izlemek büyük keyif. Geçen hafta derbide de zaman zaman öne çıkmıştı.

* Guiza'nın ardından Niang gibi bir santrafora sahip olmak tarif edilemez bir mutluluk. Koşuyor, çalım atıyor en güzeli boş kaleye kaçırmıyor.

* Alex yine bildiğimiz gibi. Hiç görünmediği maçta 2 gol atıp Niang'a da müthiş bir asist yaptı. Herhangi bir türk futbolcusu o pozisyonda şut çekmeyi tercih ederdi diye düşünüyorum.

*Uzatma dakikalarında Yılmaz hocanın kendi oyuncusuna küfür ettiği için tribüne gönderilmesi enteresandı. Gerçekten bu takımla ve bu defansla işi çok zor. Geçen yıldan Moritz, Emre Toraman, Murat Erdoğan ve Cenk İşler gibi iş yapan adamları bu sezon revizyon kapsamında göndermenin cezasını çekecek gibi Yılmaz Vural.

* Ali Sami Yen'e veda maçında altı golü bulmamız hoş bir anı oldu bizler için :)

* Genel olarak takım iyi yolda, Kasımpaşa gibi kapanmayan takımları yakaladığında sürekli fark yapar Fenerbahçe, ama iş sağlam oynayanlara geldiğinde oyunun kitlediğini gördük şu ana kadar. Aykut hoca en kısa sürede bu problemin çözümünü bulmalı.

* Ayrıca Stoch'un da daha fazla şans bulması gerektiğini düşünüyorum. İkinci yarı boyunca Mehmet Topuz sahada yoktu oyun olarak ancak 2 oyuncu değişikliği hakkımızı kullandığımız için geç geldi Stoch değişikliği, ayrıca beklediğim gibi Topuz'u da oyundan almadı Aykut Kocaman. Umarım çok fazla kulübeye mahkum edip küstürmez Stoch'u.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder